Vin smaking in Henley on Thames.

 

Chiltern Valley Winery og Brewery.

I dag var vi på tur til Henley on thames for vin testing.

Deres første vin var laget i 1982 i nedoverbakken i Chiltern Hills.

Guiden vår hadde noen intersange ting og fortelle jeg vet ikke om det er sant fordi jeg kan egentlig ikke så mye om vin laging og det er første gang jeg har vert på en vintesting tur og det er første gang jeg ser hvordan vin og øl blir laget og det var veldig spennende.

Guiden fortalte oss at det er bra og ha vin trær i en bakke for vin drue plantene liker ikke og bli gjenombløte. I en bratt bakke renner vannet ned og blir ikke liggene igjen rundt planten slik den gjør når drueplanten er plantet på flat mark.

Videre fortalte og reklamerte guiden med at druene som ble brukt i de få vinene som blir produsert i England har en sterkere smak i forhold til vinene som blir produsert og laget i et varmt landt som callifornia eller australia .Dette på grunn av de lange sommerdagene i england akkurat som vi har i norge. Derfor blir druene gode og bedre i england på en måte som en ikke skulle tro. Når jeg tenker meg om så kan det kanskje være noe i det.Jeg tenker på norske jordbær. Tenk på norske mark jordbær de smaker av solen i norge og den lange modningstiden med de lange dagene. Hvorfor liker alle norske jodbær best jo det er på grunn av solen og de lange dagene vi har på sommeren.

Før visningen begynte ble vi lovet en kaffe eller T før men vi fikk det ikke. Eller vi kunne kjøpe en men det var det ingen som ville. Der lurte han oss alle lidt.

Vi måtte stå oppe hele tiden. Først så vi hvordan de laget øl og etterpå hordan de laget vin. Så kom det beste smaksprøvene. Først smakte vi på alle vinene og ølene. Jeg har sluttet og drikke øl

men kjæresten min smakte på de. Vinene var ikke noe speielle, men de som var spesielle var likørene de var kjempe gode og jeg ble lidt merry. De lager jordbær likør, fersken likør og bringebærlikør de var så gode. De koster kr 190,- per stk. Tenk en jordbær likør til scones og krem eller bringebærlikør til iskrem. Mmm. Dette bryggeriet lå langt inne i den engelske skogen. Det var så koselig å være her før jul. Det luktet så godt av den brente malten fra øl tankene. Lukten fra den brente malten spredde seg ut i lokalene og ut i området ute. Det lå en mystisk tåke rundt stedet og det var så jule koselig selv uten snø. Vi kjørte hjem i mørket.Rundt i skogen så vi små fine fargeglade fugler som lignet på små påfugler eller papegøyer. I mørket inne i skogen dukket det plutselig opp en hel gjeng med reinsdyr. En hel familie var det. De var så søte.

Kjæresten min stoler på meg når det gjelder og finne veien vist ikke han har gps en og jeg husket veien hjem igjenom skogen. Vi reiste tilbake til den fine koselige lille engelske landsbyen og spiste en kjempe god pizza på pizza express. Det var to for en. Kjæresten min er ekspert på og finne de beste tilbudene i byen. Han hadde en hel bunke med tilbud som han hadde skrevet ut. Men den til pizza express hadde han mistet eller glemt i bilen. Vi tenkte på om vi skulle dra tilbake men vi spurte heller da vi kom inn om de hadde tilbuder. Han ene servitøren ga oss tilbudet alikevel enda vi ikke hadde koden vi skulle bruke. Da vi skulle betale var han ikke og se på evigheter til slutt var min tålmodighet ferdig og jeg spurte ettter regningen selvfølgelig var det kr 100 for mye på den og vi måtte forklare alt. Men vi fikk kr 100,- avslag så det var greit det. Vi kjørte så hjem til London.

 

 

Fra den lille engelske byen Henley on Thames.De kongelige av england var på besøk og smakte på ølen deres og de bestilte

kasse vis av ølen. Bryggeriet motok en kongelig utmerkelse som henger over hodet

midt her på bildet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

sivshotellogreiseguide

sivshotellogreiseguide

38, Kristiansand

Jeg elsker og reise. Jeg eier ingen ting annet enn opplevelser. og de har jeg mange av. Jeg har truffet mange karakterer på min vei. Du ser meg kanskje ofte på et brukt marked hvor jeg selger alt jeg eier igjen for og flytte ut i verden nok en gang. Jeg har bod i London, i Dublin i Frankrike, i Roma i Holland. Jeg har vert samboer to ganger en gang i London med en fra Tyrkia og en gang i Holland med en fra England. Så er har du meg da. Jeg har massevis av følelser som tar lidt over noen ganger. .

Kategorier

Arkiv

hits